Unitat d'innovació vitivinícola
Aquesta operació consisteix en la creació d’una unitat d’innovació i qualitat vitivinícola que posi a disposició del conjunt del sector vitivinícola del Priorat el coneixement i la potència analítica de VITEC per millorar sistemàticament la qualitat del raïm i del vi elaborat. D’aquesta manera s’impulsa una eina innovadora que és fonamental per millorar la competitivitat del sector vitivinícola i, per tant, la competitivitat del conjunt de la comarca.
Objectius
- Garantir als cellers l’accés al coneixement i el suport sistemàtic en l’anàlisi i la presa de decisions durant tota la cadena productiva.
Actuacions
Posada en marxa de la Unitat
Recomanació de tècniques i programes per al maneig tant vitivinícola com enològic, amb el corresponent acompanyament als productors en la presa de decisions des de l’entrada del raïm al celler fins a l’embotellat. Finalment, es prestaria atenció a l’assessorament i la realització dels anàlisis requerits per a la distribució, venda i exportació.