Unitat d'innovació vitivinícola

Soci beneficiari
VITEC - Fundació Parc Tecnològic del Vi
Projecte
Producció alimentària sostenible d'excel·lència internacional
Subprojecte
Innovació i qualitat vitivinícola

Aquesta operació consisteix en la creació d’una unitat d’innovació i qualitat vitivinícola que posi a disposició del conjunt del sector vitivinícola del Priorat el coneixement i la potència analítica de VITEC per millorar sistemàticament la qualitat del raïm i del vi elaborat. D’aquesta manera s’impulsa una eina innovadora que és fonamental per millorar la competitivitat del sector vitivinícola i, per tant, la competitivitat del conjunt de la comarca.

Objectius

  • Garantir als cellers l’accés al coneixement i el suport sistemàtic en l’anàlisi i la presa de decisions durant tota la cadena productiva.

Actuacions

Posada en marxa de la Unitat

Recomanació de tècniques i programes per al maneig tant vitivinícola com enològic, amb el corresponent acompanyament als productors en la presa de decisions des de l’entrada del raïm al celler fins a l’embotellat. Finalment, es prestaria atenció a l’assessorament i la realització dels anàlisis requerits per a la distribució, venda i exportació.